Feestje?
Geef een leuke cadeaubon!

Openings-actie
Afspraak maken?
Bel dan:
077-8500179

Acupunctuur

Traditionele Chinese geneeskunde leer is meer dan 3000 jaar oud  en  berust op  theorie van de Vijf Elementen, Yin-Yang, het meridiaan stelsel van het menselijk lichaam, levensenergie stroming Qi, en nog meer.

Acupunctuur is een onderdeel van Chinese geneeskunst, en wordt toegepast bij behandeling van  ziektes en ongemakken  zoals  pijn. Bij een gezond mens is er harmonie tussen yin en yang . De verstoring daarvan kan leiden tot ziekten of klachten. Door middel van acupunctuur wordt getracht de  balans te herstellen. Op de meridianen bevinden zich talloze acupunctuur punten. Deze kunnen door prikken gestimuleerd worden of juist gesedeerd worden en zodanig energie bijsturen.

Waarom acupunctuur?

In de voorafgaande jaren heb ik patiënten met reumatische ziektes behandeld met de westerse behandelingsmethoden en goede resultaten. De  schade aan de gewrichten, spieren en botten kon beperkt of gestopt worden. Toch bleven de patiënten over waar de pijn op de voorgrond stond en hun leven zuur maakte. Zodanig ging mij interesse naar de behandeling van de pijn. De oorzaken van de pijn zijn vele en verschillend evenals de benadering door middel van acupunctuur. Het verlichten van de pijn heeft positief effect op gebruik van pijnstillers en ontstekingsremmers. Langdurig gebruik daarvan kan vervelende  bijwerkingen hebben. Acupunctuur heeft de bijwerkingen niet.

Een kleine greep uit de vele behandel-indicaties:

  • rugklachten en nekklachten bij artrose
  • gewrichtsklachten
  • carpaal tunnel syndroom
  • hoofdpijn, migraine, duizeligheid
  • gynaecologische problemen / overgangsklachten
  • slaapstoornissen
  • huidproblemen
  • hooikoorts , keel-neus-oor klachten
  • ademhalingsklachten, benauwdheid
  • allergieën

op de site van  de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur  kunt u veel informatie vinden over de mogelijke behandeltechnieken en behandel-indicaties.
De meeste zorgverzekeringen vergoeden de behandeling (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering.
Meer weten? kijk dan eens op de site van NVA de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur

Tarieven acupunctuur:
Eerste consult   € 69,-
Vervolg consult € 42,-

Openingstijden: 9:00 – 14:00 op afspraak

Contact: 077-8500179
e-mail: mdclinic@mdclinic.nl  of acupunctuur@mdclinic.nl

Waarom de Thai Massage ?

De behandel principes berusten op  beïnvloeding van energie banen door druk of massage in de loop van de energiebanen. Deze hebben veel gezamenlijk met de meridianen van de acupunctuur. Het is  een vrij stevige massagetechniek waarbij de masseur op de energiebanen masseert en rek- en strekbewerkingen uitvoert. De bewegingen lijken vaak sterk op de asana’s van yoga en de aandacht voor de drukpunten lijkt op de nadi’s uit Ayurveda en de meridianen uit de Chinese geneeskunde. Een probleem is makkelijker te verhelpen door acupunctuur, de andere door Thaise massage.

© Braind vormgeving & communicatie