Thai massage venlo

ACUPUNCTUUR

Bij ons kunt u ook terecht voor acupunctuur

Traditionele Chinese geneeskunde leer is meer dan 3000 jaar oud  en  berust op  theorie van de Vijf Elementen, Yin-Yang, het meridiaan stelsel van het menselijk lichaam, levensenergie stroming Qi

Acupunctuur

Traditionele Chinese geneeskunde leer is meer dan 3000 jaar oud  en  berust op  theorie van de Vijf Elementen, Yin-Yang, het meridiaan stelsel van het menselijk lichaam, levensenergie stroming Qi, en nog meer.

Acupunctuur is een onderdeel van Chinese geneeskunst, en wordt toegepast bij behandeling van  ziektes en ongemakken  zoals  pijn. Bij een gezond mens is er harmonie tussen yin en yang . De verstoring daarvan kan leiden tot ziekten of klachten. Door middel van acupunctuur wordt getracht de  balans te herstellen. Op de meridianen bevinden zich talloze acupunctuur punten. Deze kunnen door prikken gestimuleerd worden of juist gesedeerd worden en zodanig energie bijsturen.

Waarom acupunctuur?

In de voorafgaande jaren heb ik patiënten met reumatische ziektes behandeld met de westerse behandelingsmethoden en goede resultaten. De  schade aan de gewrichten, spieren en botten kon beperkt of gestopt worden. Toch bleven de patiënten over waar de pijn op de voorgrond stond en hun leven zuur maakte. Zodanig ging mij interesse naar de behandeling van de pijn. De oorzaken van de pijn zijn vele en verschillend evenals de benadering door middel van acupunctuur. Het verlichten van de pijn heeft positief effect op gebruik van pijnstillers en ontstekingsremmers. Langdurig gebruik daarvan kan vervelende  bijwerkingen hebben. Acupunctuur heeft de bijwerkingen niet.

Een kleine greep uit de vele behandel-indicaties:

  • rugklachten en nekklachten bij artrose
  • gewrichtsklachten
  • carpaal tunnel syndroom
  • hoofdpijn, migraine, duizeligheid
  • gynaecologische problemen / overgangsklachten
  • slaapstoornissen
  • huidproblemen
  • hooikoorts , keel-neus-oor klachten
  • ademhalingsklachten, benauwdheid
  • allergieën

op de site van  de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur  kunt u veel informatie vinden over de mogelijke behandeltechnieken en behandel-indicaties.

De meeste zorgverzekeringen vergoeden de behandeling (gedeeltelijk) vanuit de aanvullende verzekering.

Meer weten? kijk dan eens op de site van NVA de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur

Tarieven acupunctuur:

Eerste consult   € 69,-

Vervolg consult € 42,-

Openingstijden: 9:00 – 14:00 op afspraak

Contact: 077-8500179

e-mail: mdclinic@mdclinic.nl  of acupunctuur@mdclinic.nl

Zwanger? Rugklachten, gezwollen benen en of andere ongemakken?

Nieuw

NIEUW: Zwanger? Rugklachten, gezwollen benen en of andere ongemakken? Eén van onze masseuses heeft een uitgebreide cursus behandeling  van de vrouwen en   zwangere vrouwen gevolgd en is  daarin kundig . Ook de behandeling na de bevalling heeft specifieke kenmerken waarbij zij een uitstekende kennis bezit . U kunt m.i. van 3mei a.s. afspraken maken met de vermelding dat u in verwachting bent of dat u bevallen hebt. Ook de dames met overgangsklachten hebben baat bij de behandeling.